Kamerlid Gerard Schouw (46) uit Dordrecht definitief nummer zes bij D66

09 juli 2012

DORDRECHT – Dordtenaar Gerard Schouw (46) is door de leden van D66 definitief op plek zes gezet van de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen op 12 september 2012.  

De oud-wethouder van Dordrecht is daarmee de enige inwoner van de stad, die kan rekenen op een zetel in de 150 leden tellende kamer. Hij is vanaf 2010 vicefractievoorzitter. Bij andere partijen staan Dordtenaren op niet verkiesbare plaatsen.  

(informatie over Schouw van D66/landelijk)

 

 

Gerard Schouw


Ik wil Nederland vooruit helpen door meer democratie en minder bestuur. Maar ook door het krachtig hervormen van de arbeidsmarkt, de zorg en de economie. Nederland moet weer toe naar gezonde overheidsfinanciën en af van op de pof leven. We moeten doorpakken en in Europa onze kansen grijpen.

“Een democratie kan alleen maar functioneren bij een goede rechtsstaat.”

De afgelopen 1,5 jaar heb ik onder meer bereikt dat de Koningin geen rol meer speelt in de kabinetsformatie. Daarnaast is het gelukt de overheid te laten stoppen met het opslaan van vingerafdrukken. Ook hebben we het verhogen van de griffierechten kunnen tegenhouden. Waardoor het voor iedereen mogelijk blijft om naar de rechter te stappen, ook voor mensen met een smalle beurs. Daarnaast worden alle Europese debatten nu vooraf besproken met de minister-president en niet meer achteraf. Zo heeft de Tweede Kamer meer invloed op wat er uiteindelijk besloten wordt in Brussel.

Leeftijd: 46
Woonplaats: Dordrecht

Gerard Schouw
 
 


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.