Vader en zoon Van Pelt wandelen over Vriesestraat met TV presentator Ad van den Herik

09 juli 2012

DORDRECHT – Ad van den Herik maakt voor zijn programma In Gesprek Met (RTV Dordrecht) woensdag vanaf 18 uur een wandeling over de winkelstraat Vriesestraat.

Leen van Pelt (87) en Arien van Pelt (43) vertellen over de positieve ontwikkelingen in de Vriesestraat tussen Voorstraat en Vest. De bedrijvigheid straat toont de laatste vier jaar een stijgende lijn. Ook columnist Kees Thies heeft dat al enkele keren beschreven in AD De Dordtenaar. Sommige winkeliers hebben zijn verhaal ook opgehangen in de zaak. Onlangs werd bekend dat de boekhandel Bengel ook gaat verhuizen naar de Vriesestraat.

Leen van Pelt was altijd veelzijdig actief in de middenstandswereld. Zijn zoon is in zijn voetsporen gestapt, naast het werk in de kapsalon in de Vriesestraat. 

Middenstanders in de straat haken in op 19 juli als de geboortedag van Nederland in het Hof. Dordrecht Marketing spreekt van een dag, die Dordrecht de status geeft van stad van het begin.

Zo komt er een speciale bonbon uit, die is gemaakt in de Vriesestraat  Onderneemster Corinne Vermeij timmert hiermee aan de weg.  Zij hoort tot de drijvende krachten achter het nieuwe elan net zoals Danny Advocaat.

Woordvoerder Ariën van Pelt vertelt meer over de plannen van de straat, die de wind mee heeft. Hij is geestdriftig zowel als voorzitter van de winkeliersvereniging Vriesestraat als in zijn rol als voorzitter van de  stichting centrum management.

 

* In Gesprek met van Ad van den Herik met medewerking van Fokko van der Straaten is te zien woensdag vanaf 18 uur tot en met donderdag 18 uur. Herhaling maandag 16 juli vanaf 18 uur na het nieuws.

 

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.