Ondertekening Impuls Onderkant Arbeidsmarkt

12 juli 2012
Ondertekening       Impuls Onderkant Arbeidsmarkt

DORDRECHT - 200 leerwerkplekken stap dichterbij

Wethouder Bert van de Burgt tekende woensdag 11 juli een samenwerkingsverklaring met publieke- en private partijen. Hiermee komt de realisatie van 200 leerwerkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een stap dichterbij.

De nauwe samenwerking vindt plaats onder de naam Impuls Onderkant Arbeidsmarkt en moet er voor zorgen dat mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen op instroom op die arbeidsmarkt. Door het leren, werken en scholen in een kleine maar realistische leeromgeving, wordt die kans vergroot. Daarnaast biedt het ook kansen voor mensen die een Wajong of andere uitkering hebben om een nuttige tegenprestatie te leveren of een nuttige dagbesteding te hebben.      

Zoals wethouder Bert van de Burgt benadrukt: “Iedereen heeft talent, maar men moet het eerst ontdekken om er iets mee te doen. Het talent moet groeien en bloeien. Geen enkele partij is in staat om dit alleen voor elkaar te brengen. Alleen in samenwerking met elkaar kunnen de resultaten gehaald worden. Door deze samenwerking kunnen we het talent ontdekken en samen het Talent Verzilveren. Dit zorgt in de eerste plaats voor mensontwikkeling en daardoor voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt.”

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door de gemeente Dordrecht, Buurt Service Team, Da Vinci College, Drechtwerk, DWO, Eleos, Mee Plus, Sociale Dienst Drechtsteden, USG-restart, UWV, Wielborg en Woonbron.

De aanwezigen partijen merkten op dat juist door het werkend leren talenten boven komen. Zij spraken verder af ervaringen met elkaar te delen en zo veel mogelijk samen aan de slag te gaan. De meerwaarde van de samenwerking ligt er vooral in dat deze zich uitstrekt van de uitkeringverstrekkende organisatie tot een werkgevende organisatie met daar tussen alle scholende en hulpverlenende organisaties.

In het Regionaal Programma Arbeidsmarktbeleid is het project Impuls Onderkant Arbeidsmarkt onderdeel van de vier programmalijnen. De missie van het programma is ontwikkeling van een arbeidsmarkt die aansluit op de (toekomstige) vraag van het bedrijfsleven. Deze arbeidsmarkt sluit mensen in door het talent van mensen centraal te stellen in plaats van mensen uit te sluiten op basis van wat ze niet kunnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.