Buddingh' sigaren uit Dordrecht voor Johan Derksen in Oudewater

13 juli 2012

OUDEWATER/DORDRECHT -  Sigaren van het merk dat eens de Dordtse dichter C.Budingh’ rookte, zijn in Oudewater opgestoken.  Een bericht uit Oudewater:

Voetbalkenner Johan Derksen, van VI, is voor de eerste keer op de foto gegaan met burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater.  Vooraf had Derksen luid – ook op TV - laten weten niet gecharmeerd te zijn van een jonge burgemeester in zijn woonplaats, die ook nog eens lid van de SGP is. Verhoeve, die in Dordrecht zijn politieke loopbaan is begonnen, overhandigde Derksen eerst de Oudewaterse Recreatiekrant. Volgens een verslag in AD Groene Hart werden ook nog Dordtse zaken uitgewisseld.

Verhoeve: ,,Dit doosje met twee sigaren kreeg ik van de D66-fractie van Dordrecht nadat mijn interview in het AD was verschenen. Daarin had ik gezegd dat ik graag een keertje een sigaar zou willen roken met de heer Derksen. Het aardige is dat Derksen zijn eerste sigaar gerookt heeft met de Dordtse dichter Buddingh.’’  Althans deze geschiedschrijving meldt het AD. Volgens kenners heeft Derksen Buddingh’ in Dordrecht ontmoet en daarna zijn eerste doos sigaren gekocht. De door D66 gekochte sigaren passen wel geheel in de Buddingh’traditie. Hij woonde tot zijn overlijden in 1985 aan de Bankastraat en haalde zijn sigaren bij Ted Bogers aan het Vogelplein. Daar heeft fractievoorzitter Nelleke de Smoker (D66) de sigaren voor Pieter Verhoeve gehaald om bij zijn eerste ontmoeting met Derksen, die aan te bieden. Dat is nu gelukt.

Pieter  Verhoeve schrijft in een twitterbericht over een echte Hans Wiegel sigaar.  Hij noemt overigens Johan Derksen de beste stadspromotor van Oudewater. Eerder was Derksen lovend over zijn historische woonplaats in de Kampioen van de ANWB!

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.