Negen bekeuringen en twee aanhoudingen bij bromfietscontrole

15 juli 2012

DORDRECHT - Bij een bromfietscontrole op en rond de S.M. Hugo van Gijnweg in de avond en nacht van 13 op 14 juli zijn in totaal negen bekeuringen uitgedeeld en twee mannen aangehouden. De bekeuringen werden onder meer gegeven voor het rijden zonder rijbewijs, het ontbreken van de juiste papieren en een te hoge constructiesnelheid. De controle werd mede gehouden naar aanleiding van meldingen en klachten over bromfietsoverlast die bij de politie binnenkomen.


Een 37-jarige man uit Groningen werd op de W.H. Vliegenstraat aangehouden. Hij vervoerde drie grote messen op zijn fiets en werd voor de Wet Wapens en Munitie aangehouden. Na zijn verhoor werd hij – zonder messen – heengezonden. Een 22-jarige bromfietser uit Dordrecht werd aangehouden, omdat hij als een wildeman reed, zich aan geen enkele verkeersregel leek te houden en (geluids)overlast veroorzaakte. Ook negeerde hij een stopteken van een agent.

De man kon uiteindelijk op de Colijnstraat worden aangehouden. Zijn scooter is in beslaggenomen.
De bromfietscontrole werd uitgevoerd door de wijkpolitie, in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam en de afdeling Toezicht van de gemeente Dordrecht. Politie, OM en gemeente werken al langer structureel samen om de criminaliteit en overlast in Dordrecht West te stoppen. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.