Werkzaamheden Karel Doormanweg gedeelte Wielwijk

18 juli 2012 door Liesanne
Werkzaamheden Karel Doormanweg gedeelte Wielwijk

DORDRECHT - Vanaf maandag 23 juli is de Karel Doormanweg voor al het verkeer afgesloten tussen de Laan der Verenigde Naties tot en met de Kotterstraat. De fundering en het asfalt van dit gedeelte van de Karel Doormanweg worden vervangen. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 17 augustus.

De werkzaamheden aan de Karel Doormanweg maken onderdeel uit van uitvoering van fase 2 van de Laan der VN. Deze doorgaande route van Dordrecht was toe aan onderhoud. Dit gold voor de fundering van de weg, het asfalt, het groen en de verlichting. In 2011 paste de gemeente al een aantal andere kruispunten aan. Hiermee wordt de verkeersveiligheid op de kruispunten verbeterd. Ook wil de gemeente een betere doorstroming van verkeer op de Laan der VN realiseren en de verbinding tussen de wijken verbeteren. 

Omleiding Karel Doormanweg 
Tijdens de werkzaamheden aan de Karel Doormanweg stelt de gemeente een omleiding in. Deze omleiding is met gele informatieborden langs de weg aangegeven. 

Verplaatsen Laan der VN 
Op dit moment wordt ook nog gewerkt aan het verplaatsen van de Laan der VN tussen het kruispunt met de Karel Doormanweg en de aansluiting met de A16 verplaatst. Hierdoor komt de weg verder van de Zuidendijk af te liggen. Tijdens deze werkzaamheden is de verkeerssituatie op de Laan der VN aangepast. 

Water in plaats van asfalt 
Als het nieuwe rijgedeelte van de Laan der VN klaar is en ook de kruispunten gereed zijn, start de aannemer met het graven en aanleggen van de waterpartij achter de Zuidendijk. Na het aanleggen van de waterpartij worden nieuwe bomen geplant. De werkzaamheden aan de waterpartij starten na de zomervakantie. De gemeente verwacht dat deze in december worden afgerond. De nieuwe beplanting vindt plaats in het voorjaar van 2013. 

Meer informatie 
Meer informatie over de werkzaamheden, de planning en de omleiding vindt u op de website www.dordrecht.nl/laandervn.

 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.