Nieuwe Karmelitaanse bezinningsmomenten

19 juli 2012 door Paul Seesink
Nieuwe Karmelitaanse bezinningsmomenten

DORDRECHT - Op 16 juli 2012, tijdens het jaarfeest van de karmelieten, werd in Aalsmeer het nieuwe Bezinningsaanbod programma 2012-2013 gepresenteerd. Ditmaal een aanbod vanuit vier autonome, elkaar inspirerende en samenwerkende 'Plaatsen van Karmelitaanse Spiritualiteit' in West-Nederland; plekken waar Karmelitaanse geestkracht waait en waar tot voor kort elk een eigen programma aanbood: Dordrecht, Den Haag, Aalsmeer en Amstelveen. Het programma biedt momenten van bezinning aan over maatschappelijke, religieuze, levensbeschouwenlijke zaken.

Brochure en Internet
In het voorwoord van de brochure schrijft Cees Bartels:"Het sluiten van drie kloosters van de Karmel in West-Nederland in 2011 en 2012 en het opbouwen van een zichtbare aanwezigheid van de Karmel op een nog nader te bepalen plek in het Westen, hebben de Karmelkringen in Aalsmeer, Amstelveen, Den Haag en Dordrecht besloten  een signaal af te geven van hun verlangen om op deze  plaatsen de karmelgeest levend te houden, uiteraard met de medewerking van de mensen ter plekke. We willen samen werken aan het vormgeven en, indien het gevoeglijk kan – zoals onze Leefregel schrijft - het uitvoeren van het aanbod van  bezinning op het gebied van spiritualiteit van onze Karmelorde."

Voor wie een brochure met het volledige programma van de vier locaties wilt ontvangen kan contact opnemen met het secretariaat, Nolensweg 8, 3317 LE  Dordrecht, 078 652 08 55 / 652 08 40. Dit bureau is bereikbaar op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.