Positief beeld van de jongeren van Dordrecht in onderzoek

20 juli 2012
Positief beeld van de jongeren van Dordrecht in onderzoek

DORDRECHT -  (persbericht)

Hoe gaat het met de Dordtse jongeren?

Dordtse jongeren zijn positief over hun thuissituatie, ze roken minder, verzuimen minder op school en voelen zich veiliger. De helft van de jongeren mist dingen in de stad of buurt. En, vier op de tien jongeren willen met de gemeente meedenken over het beleid. Dat blijkt uit het onderzoek dat het OCD samen met de GGD ZHZ heeft uitgevoerd naar de leefsituatie van Dordtse jongeren. Voor dit onderzoek benaderden we jongeren van 12 t/m 22 jaar via school en via de post.

 

De uitkomsten van het onderzoek vormen input voor het nieuwe jeugdbeleid van de gemeente Dordrecht. De resultaten kunnen de gemeente helpen bij het verder vormgeven van het jeugdbeleid dat (meer) gericht is op het ondersteunen van jeugdigen en gezinnen bij opvoeden en opgroeien. Uit het onderzoek blijkt dat drie kwart van de Dordtse jongeren het thuis naar hun zin heeft. Bijna niemand heeft aan gegeven het thuis niet fijn te hebben (3%). In vergelijking met 2007 voelen minder jongeren zich onveilig op straat, op het station, in de eigen woonbuurt en in het centrum van Dordrecht.

 

Daarnaast zien we in dit onderzoek dat steeds minder jongeren roken. Het alcoholgebruik onder 16-jarigen lager is, in vergelijking met drie jaar geleden, eveneens lager. Deze ontwikkeling in het alcoholgebruik zien we ook terug in andere regio’s. Wel zien we dat wanneer jongeren eenmaal 16 zijn, zij meteen beginnen met alcohol drinken. Het volledige rapport met alle uitkomsten, en met trends en ontwikkeling vind u hier.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorrit Verkade (078 770 3917) of Marius Bakx (078 770 3912)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.