Scheffertje op Scheffersplein voor wethouder Piet Sleeking en daarvoor 19 juli Vriesestraat

21 juli 2012
Scheffertje op Scheffersplein voor wethouder Piet Sleeking en daarvoor 19 juli Vriesestraat

DORDRECHT -  Beter voor Dordt (BVD) looft ondernemers in de binnenstad van Dordrecht. De Vriesestraat wordt in het zonnetje gezet met alle activiteiten rond 19 juli. Het (nieuwe) Scheffertje smaakte wethouder Piet Sleeking (BVD) ook goed bij Leonard Jonkers, die de behoefte had om de horeca van zijn plein te promoten.

De laatste weken was er de nodige kritiek op de horeca. Herman Koekkoek vertrok met zijn kunst Place d'Ary naar het Groothoofd. Op Idordt.nl was een discussie over: Is het Scheffersplein nog evenementenplein. De aanjager was de website Ditisdordt.nl van Peter Tromp.

PERSBERICHT BVD:

Stichting centrummanagement en de ondernemersvereniging rond het Scheffersplein nodigden wethouder Piet Sleeking uit om een bijzondere likeur te komen proeven: het Scheffertje. Een kweeperenlikeur volgens recept en traditionele bereidingswijze van distilleerder P. Rijneveen aan de Groenmarkt. Ter gelegenheid van het Ary Artist Festival 2012 ( van 7 juli tot en met 6 augustus ieder weekend op het Scheffersplein) werd de zomerse likeur samengesteld. Bij alle horecagelegenheden aan het Scheffersplein is dit Dordtse drankje te verkrijgen.Het was zichtbaar genieten voor Leonard Jonkers en wethouder Piet Sleeking en eindelijk brak ook t zonnetje door.

Twee dagen eerder, op 19 juli, vormde het Hof het middelpunt van een feestelijke dag. Precies 440 jaar geleden werd hier de Eerste Vrije Statenvergadering gehouden. Een gebeurtenis die de onafhankelijkheid van Nederland inluidde en de geschiedenis van ons land blijvend veranderde. Om de geboorte van de Staat der Nederlanden te vieren, kreeg de binnenstad een feestelijk tintje. De ondernemers in de Vriesestraat hingen de vlag uit en voorzagen hun winkels van een rode loper. Piet Sleeking, officieel in functie als locoburgemeester, bezocht voorafgaand aan een bijeenkomst in het Hof de Vriesestraat en sprak met een aantal winkeliers.

Ondernemers Corinne Vermeij en Arien van Pelt verzorgden de rondleiding. Met als start een gelegenheidsbonbon van ’nJoy Chocolate, die de naam ‘wieg van de natie’ meekreeg. De Vriesestraat onderscheidt zich door een bijzonder, typisch lokaal winkelaanbod. Nieuw gevestigde ondernemers, lang bestaande familiebedrijven en zelfs een hofleverancier maken deel uit van de sfeervolle winkelstraat. Beter Voor Dordt kijkt met waardering en bewondering naar de tomeloze inzet van de ondernemersvereniging. Krachtenbundeling en participatie van ondernemers dragen onmiskenbaar bij aan de kwaliteit en het karakter van de mooie Vriesestraat.

Tot zover persbericht BVD.

Foto 1: Locoburgemeester Piet Sleeking met links ondernemer Danny Advocaat en rechts de voorzitter van de Vriesestraat, Arien van Pelt (41). Arien hees donderdag met zijn vader (Leen 87) een vlag met ceremonie. De winkeliers genieten nog na van de PR!

 

Foto 2:

Corinne Vermeij ontwierp een speciale bonbon rond het thema de wieg van de natie en die stond in Dordrecht op 19 juli 1572.

Locoburgemeester Piet Sleeking vond het smaakvol en creatief van Corinne, die al naam heeft gemaakt als ondernemende onderneemster en is genomineerd als vrouwelijke toponderneemster in de regio Drechtstreek.

@nJoy_Chocolate

Foto 3:

Ondernemer Leonard Jonkers (Scheffersplein, Dordrecht) probeert ook in de PR slagen te maken nu Place d'Ary daar vertrokken is. Jonkers (rechts) presenteerde wethouder Piet Sleeking het Scheffertje. Het smaakte de wethouder en het Scheffersplein had positieve reclame, zo blijkt uit BVD persbericht.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.