Politiek verwacht op 21 augustus voorstel nieuwe mediaorganisatie Dordrecht

21 juli 2012

UP DATE

Oudwethouder Nico Maas en informateur probeert vaart te houden in alle gesprekken richting één publieke mediaclub voor Dordrecht en houdt er een stevig tempo in volgens waarnemers. Volgens Marco van Schaardenburgh, die namens Idordt ook in was voor een eigen zendmachtiging, zijn de kansen gestegen op één lokale omroep in Dordrecht. Hij prijst in AD De Dordtenaar de hoofdredacteur/directeur a.i. Maurice Laparliëre.

 

DORDRECHT – De gemeenteraad van Dordrecht neemt op dinsdag 25 september een standpunt in over de nieuwe mediaorganisatie, die kan gaan  rekenen op steun van de overheid.  

De raadscommissie, die media zaken bespreekt, rekent op dinsdag 21 augustus op een advies van informateur Nico Maas in het Stadskantoor. De politieke partijen willen voldoende tijd hebben voor overleg in eigen kring.  Het college van burgemeester en wethouders wil de tijd hebben om een voorstel te kunnen schrijven voor de gemeenteraad.

 

Dit stappenplan is door Maas deze week nog eens doorgenomen met de partijen, die in de  markt zijn om samen één mediaorganisatie te vormen. RTV Dordrecht, Media 78 en Idordt zitten aan tafel. ,,Nog niemand heeft nee gezegd, maar alle partners houden wel een slag om de arm. Het zijn drie verschillende culturen, maar ik geloof dat de partijen elkaar goed kunnen aanvullen”, aldus de oud-wethouder Maas. Namens het college van b. en w. probeert hij tot één aanvraag te komen richting Hilversum.

Het commissariaat voor de media, dat zal bepalen welke organisatie voor de periode 2013-2017 een zendmachtiging krijgt, heeft formeel twee aanvragen uit Dordt: Idordt en RTV Dordrecht.  Het commissariaat voor de media heeft volgens Maas ermee ingestemd, dat de gemeenteraad van Dordrecht op dinsdag 25 september het finale debat zal hebben in het Stadhuis. In de agenda van de raad sta vergadertijd gereserveerd van 14 tot 23 uur.

 

Gespreksleider Maas gaat ervan uit dat alle deelnemers elke keer een stapje zetten in het proces.  ,,Als we met elkaar mondeling afspraken hebben gemaakt, ziet dat er op papier net even anders uit. Dan praat je door over door. Als je in de politiek zit, ben je deze werkwijze gewend. In de praktijk van nu hou je rekening met de verschillende culturen, maar ik zie kansen.”

Ook in de richting van de Dordtse politiek heeft Maas aangegeven, mede in het licht van de financiële mogelijkheden, dat samenwerking onder één mediadak voor hem het doel is en blijft.  Verder wil hij blijven vasthouden aan zijn eerdere uitspraak: ,,Een broedend kip moet je niet storen. Ik kan dus niet zeggen wanneer welk media ei is gelegd. Dat heeft echt nog een aantal weken nodig.”

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.