D66 wil aanpak overlast jongeren camping Het Loze Vissertje

02 augustus 2012
D66 wil aanpak overlast jongeren camping Het Loze Vissertje

DORDRECHT - De camping Het Loze Vissertje is 6 jaren geleden nieuw leven ingeblazen. In die tijd werd veel overlast ervaren op het parkeerterrein aan de Loswalweg, hetgeen door de gemeente en de politie adequaat is opgepakt. Om de snelheid te beperken zijn er 3 jaren geleden drempels aangelegd en er werd regelmatig gecontroleerd door politie en Toezicht.

Inmiddels heeft de camping zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke en momenteel Dordrechts enige camping waar vele toeristen, komende voor de Dordtse evenementen en toeristische trekkers zoals de Kinderdijk, een prettig verblijf willen ervaren. De ANWB heeft de camping met een hoge waardering opgenomen in haar gidsen.

Helaas wordt dit prettige verblijf dagelijks verstoord door twee groepen jongeren, in verschillende leeftijdscategorieën: nl. van 16 – 20 jaar en van 20-30 jaar, die met auto’s op het parkeerterrein naast de camping aan de Loswalweg verblijven.

Nelleke de Smoker (D66) vraagt hier aandacht voor en stelt het volgende:
"Er wordt overlast ervaren door met hoge snelheid op het parkeerterrein te rijden, de container van het NIVON te beklimmen, alcohol te nuttigen, blowen, muziek op harde geluid te laten horen, drugs dealen en dit tot soms de vroege ochtenduren. Veel zwerfvuil is een bijkomend geburen.
Dit alles leidt er helaas momenteel toe dat de campinggasten hun verblijf beëindigen en eerder vertrekken. Geen goede reclame voor de camping, maar ook niet voor Dordrecht.

De afgelopen zes jaren hebben de ondernemers van de camping regelmatig zelf contact gezocht zowel met de jongeren als met de politie. Daar er nu weinig verandering in de ervaren overlast optreedt en de politie zelf aan geeft weinig prioriteit hieraan te kunnen geven, is het contact met de politie door de ondernemers geminimaliseerd. Daarnaast is er niet altijd een sfeer waarin de ondernemers de jongeren nog kunnen of durven aan te spreken.

D66 is van mening, door ook de situatie in ogenschouw te hebben genomen, de klachten van de ondernemers maar ook van campinggasten te hebben gehoord, dat er gezocht moet worden naar een oplossing. Daarom leggen we de volgende vragen aan u voor:

1. Bent u bekend met de geschetste overlast en welke middelen worden momenteel zowel vanuit de politie, toezicht als jongerenwerk toegepast?

2. Ziet u mogelijkheden om het toezicht houden te intensiveren om de overlast terug te dringen en bent u bereid deze toe te passen?

3. Bij bepaalde speelplaatsen staat een zogenaamd leefregels bord, waarop staat aangegeven wat wel en niet mag in het gebied. Is het mogelijk om een leefregelbord te plaatsen, waarbij aangegeven wordt dat tussen 20.00 uur en 08.00 uur niet getolereerd wordt aan overlast?

4. Bent u bereid, indien een leefregels bord niet werkt, andere middelen in te zetten zoals een verbod op hangjongeren, hetgeen enkele jaren geleden in Sterrenburg (Slangenburg) is toegepast?"
 
Fractie D66
N.de Smoker-van Andel

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.