Wol vilten in Weizigt

10 augustus 2012 door Liesanne
Wol vilten in Weizigt

DORDRECHT - Bij  duurzaamheidscentrum Weizigt , van Bearleplantsoen 30 was donderdag 9 Augustus  de cursus wol vilten. In deze stadsboerderij was er boven een ruimte ingericht voor deze creatieve cursus. Van 14.00 tot 15.30. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Een gezellige en leerzame middag verzorgt door Hanneke Nuninga.

Wol vilten is een oeroude techniek. Door nomaden wordt dit nog steeds gebruikt. Voor het maken van tenten en kledingstukken. Losse wol met verschillende kleuren wordt op een speciale manier bewerkt. Met warm water en olijfzeep of babyzeep wordt wol door wrijven en kneden veranderd in een lap, een armbandje of bloem. Een ontspannen en creatieve bezigheid. 'Warm, geen heet water anders schrikt de wol en heb je geen controle over het vilten', verteld Hanneke. En gebruik geen andere zeep want deze is lekker zacht voor je handen. Ze kent de fijne kneepjes van het vak. En brengt deze met veel geduld en plezier over.

De kinderen hebben er duidelijk plezier in. 'Ik had het al eens eerder gedaan en dat was zo leuk', verteld een kleine cursist enthousiast. De werkstukjes mochten natuurlijk mee naar huis genomen worden. Kosten 4.50 euro. Reserveren is niet nodig maar hou er rekening mee dat je niet kan pinnen bij Weizigt. Er volgen nog twee cursussen wol vilten:  14 augustus 14.00 tot 15.30 (4 t/m 6 jaar) en 16 augustus 14.00 tot 15.30 (7 t/m 12 jaar).

Tekst en foto's Dawn Eve van Norden

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.