Hal Albert Schweitzer ziekenhuis mooie locatie voor evenementen

17 augustus 2012

DORDRECHT - Het 30-koppig Roemeens kinderkoor ‘Vlastarele Orastie’ verzorgt op vrijdagavond 28 september een optreden in de hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht, van circa 19.15 tot 20.00 uur. Het koor staat in eigen land hoog aangeschreven, geeft concerten in binnen- en buitenland en brengt onder meer traditionele Roemeense en moderne zang.

De kinderen van Vlastarele, tussen de 12 en 18 jaar oud, zijn eind september bijna een week lang te gast in Sliedrecht. Dat is de zustergemeente van Orastie. Ze zingen dan onder meer op het eerste korenfestival van Sliedrecht en op Sliedrechtse scholen die deelnemen aan de stedenband.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis (met een locatie in Sliedrecht) is ook partner in het verbond: het geeft hulp aan het ziekenhuis van Orastie door middel van gebruikte apparatuur en kennisuitwisseling. Omdat het ziekenhuis in Sliedrecht niet echt ruimte biedt voor een optreden, wordt het concert gegeven in de locatie Dordwijk/Gezondheidspark. Zo kunnen ook Dordtenaren en andere streekgenoten de sfeer van Orastie proeven. Passanten die op weg zijn naar het avondbezoekuur in de kliniek kunnen even blijven staan en luisteren, maar er eens rustig voor gaan zitten kan ook.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis wil zijn centrale ruimten veel vaker openstellen voor culturele en maatschappelijke evenementen, om te laten zien dat het zich verbonden voelt met de stad en de regio. Zo biedt het ook een podium en zelfs eigen optredens van artsen en medewerkers tijdens het Dordtse Bachfestival in de week van 17 tot en met 21 september. Onlangs is de vleugel uit de oude kapel van de locatie Amstelwijck verhuisd naar de hal van Dordwijk, om bijvoorbeeld lunchconcerten mogelijk te maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.