Parketpolitie speurt naar wanbetalers en veroordeelden

17 augustus 2012

DORDRECHT - De Parketpolitie zet zich in om personen op te sporen die nog boetes moeten betalen of een gevangenisstraf op hun naam hebben staan. Veelal hebben deze mensen niet gereageerd op oproepen van het Openbaar Ministerie om zich te melden. Zij kunnen daarom op een onverwacht moment een huisbezoek krijgen.

Mensen die nog boetes of gevangenisstraffen open hebben staan, worden eerst door het Openbaar Ministerie of het Centraal Justitieel Incasso Bureau aangeschreven en met klem verzocht zich te melden of hun boetes te betalen. Wanneer deze verzoeken worden genegeerd speurt de Parketpolitie deze veroordeelden op. Wekelijks gaan politieagenten in de regio Zuid-Holland-Zuid op zoek naar deze mensen.

In de Dordtse wijk Krispijn werd 9 augustus op verschillende adressen in totaal 2.015 Euro aan open-staande boetes geïnd. Eerder die maand werd er ook al een 31-jarige man aangehouden die nog 180 dagen van een gevangenisstraf tegoed had. Hij verstopte zich in een kast, maar dat mocht niet baten. De man keerde vorig jaar niet terug naar de gevangenis nadat hij verlof had gekregen om de begrafe-nis van zijn vader bij te wonen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.