Wethouders fietsen voor duurzaamheid

14 augustus 2012

DRECHTSTEDEN -Vanaf maandag 20 augustus gaan de wethouders verkeer en milieu van de zes Drechtsteden gemeenten een maand lang proberen de auto zoveel mogelijk te laten staan. Met een fietscomputer gaan ze hun fietskilometers tellen. Wethouder Sjoerd Veerman doet ook mee. “De fiets is een heel natuurlijk vervoermiddel. Binnen een afstand van zes kilometer zou je eigenlijk nooit een auto moeten gebruiken, want dat is niet efficiënt. Bovendien is het beter voor de gezondheid om te bewegen”, aldus de wethouder van milieu.

De actie is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek (EMW) die loopt van 17 tot en met 22 september. Dit jaar wordt de EMW voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door de zes regiogemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Montage van de fietscomputers en overhandiging van een zogenaamde pechpas door FietsNED vinden om 18.00 uur plaats op het Bonkelaarplein in Sliedrecht. Aansluitend start de regionale verkeersveiligheidscampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Naast gezamenlijke acties organiseren de gemeenten ook zelf activiteiten. Op 28 augustus organiseert de gemeente Alblasserdam samen met Veilig Verkeer Nederland een scootmobieltraining om gebruikers van deze voertuigen te adviseren hoe zij zich veilig en verantwoord in het verkeer kunnen bewegen. Meer informatie bij Linda de Jong, 0184-685317.

Voor ondernemers is er een symposium op maandag 17 september. Wethouder Veerman kondigt dan de nieuwe oplaadpalen in Alblasserdam aan. Tijdens de EMW vindt er verder in Alblasserdam nog een fietscontrole plaats op 17 september tijdens de weekmarkt, vinden er activiteiten op scholen plaats en kunnen mensen op vrijdag 21 september hun autobanden op spanning laten controleren. Wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam krijgt ook een fietscomputer geïnstalleerd. Hij gaat zijn fietskilometers dus ook een maand lang bijhouden.

Op www.alblasserdam.nl staat meer informatie over de verschillende acties.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.