Wethouders laten de auto zoveel mogelijk staan

21 augustus 2012
Wethouders laten de auto zoveel mogelijk staan

DRECHTSTEDEN - Vanaf maandag 20 augustus gaan de wethouders verkeer en milieu van de zes Drechtsteden gemeenten een maand lang proberen de auto zoveel mogelijk te laten staan. Met een fietscomputer gaan ze hun fietskilometers tellen.

De wethouders van de gemeenten Dordrecht, Papendrecht. Sliedrecht en Alblasserdam waren aanwezig, zie foto. De wethouders van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht waren verhinderd.

Wethouder Sjoerd Veerman geeft aan: "De fiets is een heel natuurlijk vervoermiddel. Binnen een afstand van zes kilometer zou je eigenlijk nooit een auto moeten gebruiken, want dat is niet efficiënt. Bovendien is het beter voor de gezondheid om te bewegen", aldus de wethouder van milieu.

De actie is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek (EMW) die loopt van 17 tot en met 22 september. Dit jaar wordt de EMW voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door de zes regiogemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.