Mannen op verdenking van verduistering aangehouden

29 augustus 2012

DORDRECHT - Twee mannen van 29 en 30 jaar met onbekende woon- of verblijfplaats en een 27-jarige man uit Tsjechië zijn op 29 augustus rond 04.00 uur op de Laan der Verenigde Naties aangehouden. Agenten zagen eerder die nacht twee van de drie mannen in een bestelbus op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam rijden en onderwierpen hen aan een routinecontrole.

De mannen hadden in hun bestelbus tien lege jerrycans en gaven aan naar hun werk onderweg te zijn, waarop ze hun weg konden vervolgen. Een paar uur later zagen dezelfde agenten de bestbus opnieuw in Dordrecht rijden, nu met dezelfde twee mannen erin, maar met nog een derde erbij. De bus bevatte nog steeds tien jerrycans, maar nu vol met brandstof. De mannen gaven aan gasolie van iemand gekocht te hebben, maar wisten niet waar en van wie. Daarop werd het drietal aangehouden. De politie heeft de bestbus met inhoud in beslaggenomen en heeft de zaak in onderzoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.