Laatste kans voor huiseigenaren Dichterskwartier

29 augustus 2012
Laatste kans voor huiseigenaren Dichterskwartier

DORDRECHT - Huiseigenaren in het Dichterskwartier in Oud-Krispijn kunnen nog tot 31 maart 2013 gebruik maken van de subsidieregeling voor particuliere woningverbetering. Tot nu toe valt de belangstelling tegen, maar gezien het belang van woningverbetering voor de hele wijk wil het college nu nog niet stoppen met de regeling. Wel vraagt het college de gemeenteraad mee te denken over een goede aanpak na het aflopen van de huidige regeling.

Sinds 1 januari 2011 hebben particuliere huiseigenaren de mogelijkheid een subsidie of lening aan te vragen voor het opknappen van hun woning. De maximale subsidie is €9.800. In totaal komen er 112 woningen voor een subsidie of lening in aanmerking. Anderhalf jaar later zijn er slechts 10 eigenaren die een subsidie of lening hebben aangevraagd. Wel heeft de gemeente van alle panden een bouwkundig rapport opgemaakt. Op basis van die rapporten hebben 36 eigenaren enkele zichtbare verbeteringen aan hun pand aangebracht. De gemeente zelf heeft drie brandgangen opgeknapt.

Verloedering
Oorspronkelijk zou de regeling tot 1 januari 2015 duren. Maar mede gezien de begeleidingskosten tot nu toe wil het college niet zo lang doorgaan. Het college stelt nu als einddatum 31 maart 2013, tenzij de komende maanden nog 25 aanvragen binnenkomen. ,,Wij vinden particuliere woningverbetering erg belangrijk. De woningcorporaties en de gemeente hebben veel geïnvesteerd in de verbetering van de wijk, maar op sommige plekken zie je verloedering doordat particulieren hun panden verwaarlozen”, aldus wethouder Rinette Reynvaan.

Aanschrijving
Daarom vraagt het college de gemeenteraad mee te denken over eventuele andere maatregelen. Mogelijkheden zijn onder meer het actiever aanschrijven van eigenaren van verloederde panden en een simpeler subsidieregeling voor een beter aanzicht van de woningen.

 


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.