Limburg herontdekt Dordtse schaker Pierre Smeets

02 september 2012

DORDRECHT -  De schaakrubriek in de Limburgse kranten gaat al drie weken over de in Dordrecht woonachtige speler Pierre Smeets, die in poffertjessalon Visser bij de Willige Dame schaakt. In 1969 (!) was Smeets jeugdkampioen van Limburg en dat werd onlangs door journalist Frank Clevers herontdekt. Hij besloot vier (!) afleveringen aan Smeets te besteden. De opening was een partij, waarmee de Dordtenaar een schoonheidsprijs won op het Engelse kanaaleiland Guernsey. Clevers heeft ook een band met ZDordrecht. Zijn zoon Richard Clevers is journalist bij AD / De Dordtenaar.

De regionale schaaksite van Tom van Bokhoven, www.tomsschaakboeken, besteedt volop aandacht aan de herontdekking van ,,hun" Pierre Smeets, die overigens vanaf aanstaande dinsdag weer gewoon mee doet in het kampioenschap van de Willige Dame.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.