Nationaal Onderwijsmuseum presenteert activiteitenprogramma

03 september 2012

DORDRECHT - Sinds juli 2012 is het Onderwijsmuseum gevestigd in Dordrecht aan de Nieuwe Haven 26. Vanuit deze tijdelijke locatie organiseert het museum kleine exposities, lezingen en vakantieactiviteiten. Daarnaast werkt het museum veel samen met andere Dordtse instellingen en neemt het deel aan landelijke evenementen. Tot aan de officiële heropening verschijnt er elke vier maanden een nieuw activiteitenprogramma.

In 2014 zal het Onderwijsmuseum naar verwachting zijn definitieve intrek nemen in gebouw De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel 97. Voordat het zover is, wordt het pand gerenoveerd en heringericht als museum, zodat de bezoekers vanaf najaar 2014 in een geheel vernieuwd museum worden ontvangen. Op dit moment kunnen bezoekers alvast kennis maken op locatie met de eerste uitgave van het activiteitenprogramma.

Exposities, lezingen, samenwerking en vakantieactiviteiten
De voorste twee kamers van het monumentale pand aan de Nieuwe Haven 26 zijn ingericht als expositieruimtes voor twee kleine presentaties. Dordts (oud) Goud – Oud Goud met een Dordtse twist bestaat uit een selectie van schetsen en prenten (of de makers ervan) die een relatie met Dordrecht hebben, uit de collectie van uitgeverij Noordhoff in Groningen.
Binnenkort opent ook de presentatie De Holland – een nieuw museum; presentatie schetsen en plannen. Volg de ontwikkeling van de renovatie en inrichting van gebouw De Holland door architect Janneke Bierman. Bij elke nieuwe fase wordt er materiaal toegevoegd of vervangen.

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert het Onderwijsmuseum een lezing aan de Nieuwe Haven 26. De onderwerpen en de sprekers variëren, maar passen bij het seizoen of de andere activiteiten die het museum organiseert.
Speciaal voor kinderen organiseert het museum deze periode een aantal bijzondere activiteiten. Kinderen koken zelf een pan soep tijdens Dordt loopt in de soep, er is een speurtocht door de stad tijdens de Kinderboekenweer en er zijn vakantieactiviteiten.


De periode tot 2014 gebruikt het museum ook om kennis te maken met de stad Dordrecht en de omliggende gemeenten. In de vorm van samenwerkingsprojecten die aansluiten bij de doelstellingen en de collectie blijft het museum ‘zichtbaar’ en toegankelijk. Een van de eerste samenwerkingsprojecten is Open Monumentendag op 8 en 9 september 2012 waarbij gebouw
De Holland opengesteld wordt voor publiek. Bekijk de oude foto’s en tekeningen en maak kennis met de eerste plannen van het Onderwijsmuseum voor de toekomst.

Activiteit
Open Monumentendag – openstelling van gebouw De Holland
In samenwerking met de gemeente Dordrecht.

Wanneer    
zaterdag 8 en zondag 9 september 2012
10.30 – 17.00 uur, zondag vanaf 12.00 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.