Kamerlid Gerard Schouw (D66) bij RTV Dordrecht Ad van den Herik

03 september 2012

DORDRECHT -  Gerard Schouw, het enige kamerlid van Dordtse bodem, staat woensdag vanaf 18 uur centraal bij het RTV Dordrecht programma In Gesprek Met.

Ad van den Herik maakt met de oud-wethouder van Dordrecht een wandeling en praat over zijn verleden, heden en toekomst. Schouw staat op de kandidatenlijst van D66.

Ad van den Herik behoort door In Gesprek Met tot de vertrouwde gezichten van RTV Dordrecht, dat de krachten gaat bundeling met Media 78 en Idordt. Vorige week had hij de prominente fotograaf Vincent Mentzel als gast. Dat programma wordt vanavond (3 september) nog herhaald.

ter info

 

Ik wil Nederland vooruit helpen door meer democratie en minder bestuur. Maar ook door het krachtig hervormen van de arbeidsmarkt, de zorg en de economie. Nederland moet weer toe naar gezonde overheidsfinanciën en af van op de pof leven. We moeten doorpakken en in Europa onze kansen grijpen.

“Een democratie kan alleen maar functioneren bij een goede rechtsstaat.”

De afgelopen 1,5 jaar heb ik onder meer bereikt dat de Koningin geen rol meer speelt in de kabinetsformatie. Daarnaast is het gelukt de overheid te laten stoppen met het opslaan van vingerafdrukken. Ook hebben we het verhogen van de griffierechten kunnen tegenhouden. Waardoor het voor iedereen mogelijk blijft om naar de rechter te stappen, ook voor mensen met een smalle beurs. Daarnaast worden alle Europese debatten nu vooraf besproken met de minister-president en niet meer achteraf. Zo heeft de Tweede Kamer meer invloed op wat er uiteindelijk besloten wordt in Brussel.

Leeftijd: 46
Woonplaats: Dordrecht

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.