Ruim 400 basisscholieren bezoeken een monument in de Dordtse binnenstad

05 september 2012
Ruim 400 basisscholieren bezoeken een monument in de Dordtse binnenstad

DORDRECHT - Honderden scholieren bezoeken een monument tijdens de Klassendag
Open Monumentendagen Dordrecht
Vrijdag 7 september 2012

Aankomend weekend, op 8 en 9 september, vinden de Open Monumentendagen plaats. In het kader van de Klassendag bezoeken ruim 400 basisscholieren uit de groepen 7 en 8 op vrijdag 7 september al een monument in de Dordtse binnenstad.

Als voorproefje op de Open Monumentendagen krijgen 13 klassen ‘s ochtends les over monumenten en bezoeken ‘s middags één van de speciaal opengestelde panden. Dordtse scholieren kunnen op deze manier op jonge leeftijd kennis maken met hun eigen stad die een onmiskenbare rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Basisscholieren raken vertrouwd met de term en de betekenis van monumenten. Bovendien biedt de dag voor scholen een unieke kans om gratis een monument te bezoeken. De scholieren krijgen een rondleiding in het monument en worden vervolgens zelf op onderzoek uitgestuurd. Hierbij staan kijken, ervaren en beleven centraal.

De Klassendag is een initiatief van de Landelijke Stichting Open Monumentendagen. In Dordrecht is het programma samengesteld door Dordrecht Marketing en de deelnemende monumenten. De deelnemers aan de Klassendag zijn: Antoniuskerk, Arend Maartenszhof, Bibelot, Dordrechts Museum, Kruiskerk, Molen Kyck over den Dyck, Park Merwestein, Stadsbrouwerij, Trinitatiskapel, West-Indisch Huis / Galerie De Compagnie en ’t Zeepaert. Tijdens de Open Monumentendagen openen deze monumenten tevens de deuren en zijn gratis toegankelijk voor publiek.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.