Russische Fregat Shtandart aangekomen in Dordrecht

06 september 2012
Russische Fregat Shtandart aangekomen in Dordrecht

DORDRECHT - Na de overweldigende belangstelling in 2011, is Dordrecht woensdagavond 5 september weer vereerd met een bezoek van het Russische fregat Shtandart. Het schip kwam om 19:15 uur vanuit Middelburg aangevaren waar het na het passeren van de spoorbrug uiteindelijk afmeerde in de Leuvehaven. De Dordtse reddingsbrigade verwelkomde het schip op spectaculaire wijze.
 
Het schip is een getrouwe kopie van het door Tsaar Peter de Grote in 1703 gebouwde originele schip, dat dienst deed als vlaggenschip van de nieuwe Russische Marine. Het fregat is van donderdag 6 tot en met dinsdag 11 september te bezoeken aan de Bomkade. Aan de bouw van de replica werd in 1994 door de huidige kapitein met een team vrijwilligers begonnen en in september 1999 werd de nieuwe ‘Shtandart’ in St. Petersburg te watergelaten. Inmiddels heeft het schip meer dan 70.000 zeemijlen gevaren en zo’n 65 Europese havens bezocht. Tegenwoordig is ‘Shtandart’ een van de meest bekende zeewaardige houten replicaschepen ter wereld en heeft het schip meegedaan aan vele zeilevenementen in diverse landen van Europa.
 
‘Shtandart’ maakt deel uit van een liefdadigheidsstichting in St. Petersburg en krijgt geen financiële ondersteuning, waardoor ze volledig afhankelijk zijn van donaties, sponsoring en giften. Het schip wordt dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur voor bezoek opengesteld. Het wordt zeer op prijs gesteld als bezoekers een kleine vergoeding in de donatie(scheeps)kist achterlaten als bijdrage voor het onderhoud en het in stand houden van het schip. ‘Shtandart’ is te reserveren voor relatietochten en teambuildingactiviteiten. Ook scholen zijn van harte welkom voor een bezoek. De bemanning vertelt maar al te graag de historie en het reilen en zeilen van het schip. Voor reserveringen en meer informatie kan contact worden opgenomen via shtandart.nl@gmail.com.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.