Gemeenteraad Dordrecht houdt openluchtspreekuur

06 september 2012
Gemeenteraad Dordrecht houdt openluchtspreekuur

DORDRECHT - Gemeenteraad Dordrecht houdt openluchtspreekuur

Op zaterdag 15 september van 12.00 tot 16.00 uur houdt de gemeenteraad van Dordrecht openluchtspreekuur op de Statenplaats in Dordrecht. Tijdens ‘Raad op Straat’ ontvangen de raadsleden inwoners in negen – als huiskamers ingerichte– tenten. Inwoners kunnen kennis maken met en vragen stellen aan de raadsleden of aanschuiven voor een kop koffie. Op deze manier zijn de raadsleden voor iedereen op een laagdrempelige manier aan te spreken.


Burgemeester Brok: “Ik heb goede herinneringen aan Raad op Straat in Sneek. Het is een perfecte manier om inwoners met hun vertegenwoordigers in de raad in contact te brengen. Het werkt meerdere kanten op. Inwoners krijgen antwoord op hun vragen, tegelijkertijd worden de raadsleden geïnspireerd door de vragen en ideeën van de inwoners. En ze leren elkaar kennen. Zaterdag 15 september is het de Internationale Dag van de Democratie. De Raad op Straat is democratie in z’n zuiverste vorm! Ik nodig inwoners dan ook van harte uit om langs te komen. Van uw vragen en ideeën wordt heel Dordrecht beter.”Burgemeester Brok is voorzitter van de gemeenteraad.

Statenplaats
Op de Statenplaat staan op zaterdag 15 september negen tenten. De tenten worden door de kringloopwinkel uit Dordrecht met bankstellen, tafels en stoelen ingericht als huiskamers. Om dehuiskamers compleet te maken staat de koffie klaar. De tenten zijn vrij toegankelijk, ook voor mindervaliden. Steltenlopers en de stadsomroeper wijzen het winkelend publiek op het openluchtspreekuur. Het openluchtspreekuur duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Dag van de Democratie
In 2007 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 15 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Democratie. Wereldwijd wordt op deze dag de democratie (het democratische model) gevierd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.