Buurt in opstand

10 september 2012
Buurt in opstand

DORDRECHT - Zondagmiddag sloeg even de vlam in de pan in de Bosboom Toussaintstraat en de aanliggende Goeverneurstraat in Oud Krispijn.
Aanleiding was een ruzie tussen een man van poolse afkomst en een familie van marokkaanse afkomst. De ruzie ging erom dat de poolse man voortdurend jonge vrouwen lastig valt en dat pikt de familie niet.
Zondagmiddag escaleerde de ruzie doordat de politie de marokkaanse familie oppakte en daar in de ogen van de buurt excessief geweld bij gebruikte.
Jonge kinderen werden ge-pepper-sprayed, de wapenstok werd gehanteert, en  verschillende familieleden werd met voeten op het hoofd in bedwang gehouden.

De vlam sloeg pas echt in de pan toen de ook opgepakte poolse man al na een klein uur werd vrijgelaten. Al snel verzamelde zich heel de buurt in de omgeving van het huis van de poolse man en ME en politie met honden moesten de buurtbewoners op afstand houden.

De buurt en dan zeker de mensen van turkse en marokkaanse afkomst voelt zich zeer onheus bejegend in deze zaak door de politie en is op zijn zachts niet te spreken over het geweld dat de politie heeft gebruikt bij de arrestatie van de marokkaanse familie. 'Ze moeten ons altijd hebben', en 'nederlanders was dit niet overkomen' zo klinkt overal .
 

Tekst+foto's Jeroen Niemeijer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.