Politie houdt zes verdachten aan na vernieling

10 september 2012

DORDRECHT - Op zondagmiddag hebben politieagenten zes verdachten aangehouden, nadat er een vernieling had plaatsgevonden in de Bosboom-Toussaintstraat.

De vernieling was het gevolg van een langlopend burenconflict tussen een gezin in de Bosboom-Toussaintstraat en een man uit dezelfde straat. Vanmiddag werd de ruit van de woning van de man ingegooit, waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen agenten bij de woning van het gezin enkele verdachten wilde aanhouden, verzetten zij zich daar tegen. Dit liep uit op een handgemeen waarbij vier agenten lichtgewond raakten. De politie heeft vijf verdachten, allen leden van hetzelfde gezin, aangehouden. Kort daarop werd ook de man waar het gezin ruzie mee had aangehouden. De politie onderzoekt de rol van alle betrokkenen.

Onrust
Het incident zorgde voor onrust onder buurtbewoners. Politieagenten zijn, nadat de verdachten naar het politiebureau waren gebracht, nog enige tijd aanwezig geweest om de gemoederen in de straat te bedaren. De politie is met de bewoners in gesprek gegaan, waarna de rust weer terugkeerde.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.