Nieuwe Milieustraat Dordrecht geopend

10 september 2012
Nieuwe Milieustraat Dordrecht geopend

DORDRECHT - De nieuwe milieustraat in Dordrecht is aangepast aan de groei; De capaciteit is met 40 vuilstortbakken verdriedubbeld. Daarnaast is de milieustraat ook gemoderniseerd; Afval wordt beter gescheiden en gezien als grondstof. Personeel van kringloopwinkel Opnieuw & Co is dagelijks aanwezig om hierbij te helpen.

Andere zaken die de nieuwe milieustraat duurzaam maken, zijn het gebruik van bestaande materialen in de bouw van het nieuwe gebouw; Zo zijn spanten, betonnen fundering en gevelmetselwerk uit de oude gebouwen hergebruikt bij de bouw van de nieuwe loods.

Op termijn wil men de milieustraat ook zijn eigen energie op laten wekken in de vorm van zonnecellen.

Ook bij de nieuwe milieustraat blijft het gratis om afval te brengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.