Dordrecht krijgt weer Intercity over Schiphol CS

11 september 2012
Dordrecht krijgt weer Intercity over Schiphol CS

DORDRECHT - De NS verbindt per intercity Zeeland via Dordrecht met Schiphol CS en Amsterdam. Deze nieuwe oude verbinding wordt aangekondigd in de dienstregeling 2013. De Schiphollijn vanaf Dordt ging er eerder uit en Amsterdam werd vier keer per uur bereikbaar over Haarlem.

Persbericht NS:

Met de dienstregeling van 2013 verandert opnieuw de treinenloop in Zuid-Holland en Zeeland. Dat komt door de opening van de Hanzelijn en problemen met de kruising van treinen ten noorden van Leiden.

Intercity Amsterdam - Vlissingen en Amsterdam - Den Haag
Deze Intercity is vanaf 2012 gaan rijden via Haarlem en stopt op nagenoeg alle stations waar de sneltrein eerder stopte. Met die nieuwe route kwam er boven Leiden een kruising (wissel van spoor) met de Intercity van Den Haag Centraal richting Schiphol. Daarom is besloten deze Intercity's qua route om te draaien tussen Leiden en Amsterdam Centraal.

Als de Intercity Amsterdam - Brussel overgaat in de Fyra Amsterdam - Brussel, gaat de Intercity Lelystad - Vlissingen tweemaal per uur doorrijden naar Vlissingen, tegenover de eenmaal per uur nu. In Zeeland zal dan op alle stations gestopt worden. Dat kost de reizigers naar de IC-stations tot zeven minuten, maar verdubbelt wel het aantal reismogelijkheden van de overige stations. Bovendien is er tweemaal per uur een directe verbinding richting de Randstad.

De treinenloop in het eindbeeld:

  • 2x/u: Intercity Lelystad Centrum - Vlissingen via Almere Centrum, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Lelylaan, Schiphol, Leiden Centraal, Den Haag Laan van NOI, Den Haag HS, Delft, Schiedam Centrum, R'dam Centraal, R'dam Blaak, Dordrecht, Roosendaal en dan alle stations naar Vlissingen;
  • 2x/u, kwartiersdienst met trein hierboven tussen Leiden en Dordrecht: Intercity Amsterdam Centraal - Dordrecht via Amsterdam Sloterdijk, Haarlem, Heemstede-Aerdenhout, Leiden Centraal, Den Haag Laan van NOI, Den Haag HS, Delft, Schiedam Centrum, R'dam Centraal en R'dam Blaak.
  • 2x/u: Intercity Amsterdam Centraal - Den Haag Centraal via Amsterdam Sloterdijk, Haarlem, Heemstede-Aerdenhout en Leiden Centraal;
  • 2x/u: incorrecte kwartiersdienst met trein hierboven tussen Schiphol en Leiden: Intercity Groningen/Leeuwarden-Schiphol-Den Haag Centraal.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.