Boegbeeld University college Dordrecht benoemd

12 september 2012
Boegbeeld University college Dordrecht benoemd

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft prof.drs. Arie Verberk aangetrokken als kwartiermaker voor het op te richten University College.

In die functie richt de heer Verberk zich voornamelijk op het maken van afspraken met partners en partijen om zich te verbinden aan het University College Dordrecht. Dit alles moet er toe leiden dat het op te richten College een succesvolle accreditatie krijgt.

Zijn kennis en brede ervaring op het gebied van universitair onderwijs, bedrijfsleven, politiek en zijn netwerk, passen uitstekend bij het profiel van kwartiermaker en maken hem bij uitstek geschikt om de realisatie van het University College Dordrecht tot stand te brengen.

De heer Verberk kent de Drechtsteden als geen ander. Hij is er is geboren en getogen en woont in Papendrecht. Hij opereert in en heeft ruime kennis van het (regionale) bedrijfsleven. Zo was hij onder anderen president en CEO van Martinair Nederland, is commissaris van de HVCgroep en Nedstaal N.V. Heeft ruime kennis in en van de universitaire wereld door zijn hoogleraarschap Informatievoorziening aan de Universiteit van Amsterdam en zijn docentschap aan de Economische Faculteit Rotterdam. Ervaring met het opzetten van universitaire opleidingen en kennis over procedures zoals accreditatie en macrodoelmatigheid. Daarnaast heeft de heer Verberk ervaringen opgedaan in diverse functies bij het Ministerie van Economische Zaken, waaronder plaatsvervangend secretaris-generaal. In 2010 is hij door het ministerie benoemd tot Binnenvaartambassadeur.

De gemeente Dordrecht is verheugd dat prof.drs. Arie Verberk zich  inzet voor het realiseren van een University College in Dordrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.