A&P BV, Nedcoat Alblasserdam en Opnieuw & Co genomineerd MVO-award Drechtsteden

13 september 2012
A&P BV, Nedcoat Alblasserdam en Opnieuw & Co genomineerd MVO-award Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Afgelopen maandag heeft de achtkoppige jury drie bedrijven genomineerd uit de lijst van 23 deelnemers. De drie genomineerden zijn A&P BV, Nedcoat Alblasserdam en Opnieuw & Co.
 
De juryleden, waar onder andere wethouder Harry Wagemakers van de Gemeente Dordrecht en directeur Rabobank Drechtsteden Hein de Koning zitting in nemen, waren erg onder de indruk tijdens de bedrijfsbezoeken. De juryleden vonden het dan ook erg leerzaam en inspirerend om te zien wat er allemaal in de Drechtsteden speelt op het gebied van MVO.
 
Korte reactie van de genomineerden: “A&P ondersteunt dit initiatief van harte. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen  moet voor elk bedrijf binnen de Drechtsteden een ‘way of work’ worden. MVO zit A&P dan ook in de genen!”

“NedCoat opereert in een wereld waarin verantwoord ondernemen een must is. Verantwoord waardebehoud én duurzame waardecreatie door het gebruik van juiste conserverings- en decoratiesystemen voor metalen zijn leidend in onze bedrijfsvoering.”
“Waar we erg  trots op zijn is dat we ruim 50 medewerkers via Drechtwerk bij Opnieuw & Co hebben werken. Zij  zijn dagelijks bezig met het recyclen van huishoudelijke goederen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is onze tweede natuur!”
 
Uiteraard doen deze bedrijven nog veel meer op het gebied van MVO. Tijdens de publiekstemming via Dordt Duurzaam (8 tot 29 oktober) en de uitreiking van de award op de Zakenbeurs Drechtsteden (1 november) wordt dit nog meer uitgelicht.
 
In 2011 was de winnaar ICS International BV. N.a.v. het winnen van de MVO-award hebben zij een nog grotere drive m.b.t. MVO: “Om een voorbeeld te noemen: Momenteel werken we aan een nieuw energiebesparingsplan voor de periode 2013-2016. Ook zijn we nog steeds serieus aan de slag met het in 2010 vastgelegde plan van de koffiesector, waarbij het aandeel duurzaam geteelde koffie op de Nederlandse markt moet groeien van een kwart in 2008 naar driekwart in 2015.”
 
Dit hoopt de stichting Fairtrade Gemeente Dordrecht dan ook te stimuleren met deze award. “Het werkt aanstekelijk voor andere bedrijven in de regio. Uiteraard is onze focus fairtrade, maar ook in bredere zin willen we MVO op de kaart zetten. Fairtrade is een klein onderdeel van MVO met daarbij de simpele boodschap: Het fairtrade aanbod is groot, het is bij vele winkels, groothandels en bedrijven te koop, en zelfs de prijzen bij bijvoorbeeld fairtrade koffie en thee zijn marktconform.”
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.