Werkzaamheden Visstraat in volle gang

15 september 2012
Werkzaamheden Visstraat in volle gang

DORDRECHT - De Visstraat wordt ontwikkeld tot een hoogwaardige autoluwe winkelstraat. Dit maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het woon- en winkelgebied in de binnenstad. De werkzaamheden op de Visstraat en Vest verliepen de afgelopen periode echter niet volgens planning. De gemeente betreurt de extra overlast voor ondernemers, omwonenden en bezoekers van de binnenstad.

Maandag 10 september is de aannemer gestart met het opbreken en opnieuw leggen van natuursteenverharding op de Visstraat. De klinkerverharding in de voetpaden is afgewerkt en waar nodig hersteld. In overleg met de aannemer is een nieuwe planning vastgesteld. De werkzaamheden aan de Vest zijn inmiddels zo goed als afgerond en de straat is open voor verkeer.

Wethouder J. Mos (Verkeer) heeft op 4 september j.l. ondernemers op de Visstraat persoonlijk geïnformeerd over de voortgang van de werkzaamheden. Wethouder Mos begrijpt de klachten en zorgen van ondernemers en heeft ze daarom ook persoonlijk bijgepraat en geluisterd naar hun opmerkingen en ideeën.

Op advies van de ondernemers zijn bijvoorbeeld waar mogelijk de hoge bouwhekken vervangen door lage dranghekken. Ook hebben ondernemers op de Visstraat kortingskaarten voor klanten ontvangen voor de gemeentelijke parkeergarages.

De aannemer er de gemeente werken op dit moment hard om de werkzaamheden op de Visstraat af te ronden. Wethouder Mos: 'Ik nodig iedereen uit een kijkje te komen nemen in de Visstraat. De winkels zijn bereikbaar en het prachtige eindresultaat is in zicht.'
Het college heeft de ambitie om de binnenstad van Dordrecht meer levendig te maken. De herinrichting van het Bagijnhof en omgeving is daar een voorbeeld van. Mos: 'Dordrecht kan een nog aantrekkelijkere stad worden voor inwoners en bedrijven. De investeringen in winkelstraten is daar een voorbeeld van.'

Nieuwe planning
De gemeente heeft de aannemer aangesproken op zowel inhoud, kwaliteit als de planning van de werkzaamheden. Volgens de nieuwe planning stoppen de werkzaamheden half november (voor de feestweken). In januari 2013 worden de werkzaamheden weer opgepakt. Medio 2013 zijn de werkzaamheden in het hele gebied afgerond.

Ondernemers en omwonenden ontvangen deze nieuwe planning via een brief van de gemeente. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en huizen in ieder geval te voet bereikbaar. Indien de bevoorrading van winkels niet direct voor de winkel of de gebruikelijke rijroute kan plaatsvinden, wordt een alternatieve route ingesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.