Invoering betaald langparkeren Weeskinderendijk

19 september 2012
Invoering betaald langparkeren Weeskinderendijk

DORDRECHT - Om ongewenst en langdurig parkeren tegen te gaan, wordt op het parkeerterrein Weeskinderendijk per 1 oktober 2012 betaald langparkeren ingevoerd. Sinds de uitbreiding van het parkeerterrein zijn de problemen met de parkeerdruk opgelost. Met de invoering van betaald langparkeren kan de gemeente actiever optreden tegen parkeerexcessen zoals het parkeren van wrakauto's. Bezoekers van het centrum en forenzen kunnen gratis blijven parkeren.

Wie langer dan 24 uur wil parkeren op het parkeerterrein Weeskinderendijk gaat hiervoor vanaf 1 oktober 2012 betalen, net als op parkeerterrein Energiehuis. Er worden parkeerautomaten geplaatst waar automobilisten een parkeerkaart kunnen trekken. De eerste 24 uur is het parkeren gratis, maar ook dan moeten automobilisten wel een parkeerkaart halen. Na de eerste 24 uur geldt een tarief van € 1,- per 4 uur. De parkeerkaart moet duidelijk zichtbaar achter de voorruit worden geplaatst.
Toezicht gaat actief handhaven op het parkeerterrein. Daarmee leveren zij een bijdrage aan de sociale veiligheid.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.