Dordrecht Onderwijsstad van het Jaar 2013-2014?

19 september 2012
Dordrecht Onderwijsstad van het Jaar 2013-2014?

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders stelt Dordrecht kandidaat voor Onderwijsstad van het jaar 2013-2014. Dordrecht is samen met Almere genomineerd om Onderwijsstad van het Jaar 2013 -2014 te worden en uitgenodigd om zich kandidaat te stellen. Eind oktober/begin november wordt bekend gemaakt welke stad de titel krijgt.Dordrecht Onderwijsstad van het jaar 2013-2014 zet niet alleen Dordrecht op de kaart als stad met zeer goede onderwijsvoorzieningen, het zal ook de bestaande samenwerking versterken en biedt de mogelijkheid de kwaliteit van het onderwijs en knelpunten onder de aandacht te brengen van de landelijke politiek.

Veel initiatieven en samenwerking
Er zijn veel redenen aan te voeren waarom Dordrecht het verdient onderwijsstad van het jaar te worden. Natuurlijk kent Dordrecht een lange onderwijstraditie maar het is vooral een stad waar initiatieven tot bloei komen en samenwerking met partners spraakmakende resultaten oplevert. De ambities zijn hoog. Met het belang van het kind voor ogen investeert Dordrecht in goed onderwijs en aantrekkelijke schoolgebouwen. Samen met partners in de Drechtsteden neemt het innovatieve initiatieven om het onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Voor leerlingen die dreigen af te haken biedt het,samen met de scholen een vangnet. Het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten is een belangrijk speerpunt in het onderwijsbeleid. Er is een nauwe samenwerking met ouders.

Leerpark
En niet te vergeten natuurlijk het Leerpark waar een koppeling tot stand is gebracht tussen beroepsonderwijs, werk en wonen. Nieuwe ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld de voorbereiding van de komst van het University College water en het Nationaal Onderwijsmuseum dat zich in gebouw de Holland gaat vestigen.
Wethouder Bert van de Burgt: “Er zijn veel redenen waarom Dordrecht het verdient om Onderwijsstad van het jaar te worden. Ik ben trots op wat op het terrein van het onderwijs tot ontwikkeling is gekomen en vind dat Dordrecht het dubbel en dwars verdient om Onderwijsstad van het jaar 2013-2014 te worden”.

Onderwijsstad van het jaar
Sinds een tiental jaren wordt de nationale OnderwijsWeek georganiseerd en de verschillende Onderwijsprijzen uitgereikt. Vanaf dit jaar is daar ook de onderwijsstad van het jaar aan toegevoegd. Een onderwijsstad heeft een breed scala van onderwijsvoorzieningen te bieden en geeft aan het onderwijs en de vorming van jonge mensen een hoge prioriteit. Als Dordrecht aangewezen wordt als Onderwijsstad zal samen met de onderwijsinstellingen in de stad een programma worden opgesteld waarbij zoveel mogelijk wordt aangesloten bij bestaande evenementen en activiteiten. Daarnaast komt een aantal vaste programmaonderdelen (uitverkiezing Leraar van het Jaar, televisiedebat NTR, Onderwijs Talentprijzen, activiteiten nationale Onderwijsweek, gastlessen) naar de Onderwijsstad. Dit schooljaar is Breda Onderwijsstad van het Jaar.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.