Politiek denkt na over definitief parkeren van oude lening uit 2005 voor RTV Dordrecht

20 september 2012

DORDRECHT -  De Dordtse politiek zoekt, achter de schermen, naar een formulering om een oude schuld uit 2005 van de oude omroep RTV Dordrecht geen molensteen te laten zijn voor de doorstart. Aanstaande dinsdag wordt een voorstel in de vergadering van de gemeenteraad verwacht om het plan voor de nieuwe omroep maximaal kans van slagen te geven.  De oude schuld, die een lening is geweest van de gemeente aan de omroep, zou vanaf 2014 terug betaald moeten worden. Daarom wordt wel een hypotheek gelegd om de plannen voor de nieuwe omroep, die zo wou worden belast met schulden van zeven jaar oud.

Bemiddeling en oud-wethouder Nco Maas en wethouder Piet Sleeking hebben bekend gemaakt alle vertrouwen in de toekomst voor de omroep te hebben. Maas heeft aangegeven dat mensen, die in het nieuwe bestuur willen stappen, hun definitief ja laten afhangen van de eindbeslissing in de gemeenteraad. Victor Deconinck, die best boegbeeld wil zijn van de nieuwe omroep, hoopt op politieke duidelijkheid.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.