Vleeshouwersstraat voelt zich steeds meer vergeten in Dordrecht

21 september 2012

DORDRECHT -  De Vleeshouwersstraat tussen Groenmarkt en Varkenmarkt krijgt steeds minder bezoekers. De winkeliers luiden de noodklok, zo laat RTV Dordrecht in het nieuws zien.  Jettie Ponte, die meer dan een kwart eeuw in de straat een kralenwinkel heeft, kondigt in de uitrzending ook aan dit jaar te gaan sluiten.

De Vleeshouwersstraat zou volgens de winkeliers vergeten worden, waardoor de loop uit het kleine straatje gaat. Zowel Dordtenaren als toeristen worden steeds minder in de straat gezien, aldus een woordvoerder. De winkeliers in de straat lieten eerder al weten, dat ondanks de dalende omzet de verhuurder telkens de huur blijft verhogen. De straat noemt zich uniek, maar volgens de woordvoerder overwegen steeds meer middenstanders te gaan stoppen.

De Vleeshouwersstraat ligt tussen het kernwinkelgebied en het havengebied en vindt dat het juist promotie verdient als aantrekkelijke verbindingsstraat. Deze status had de Vriesestraat ook in relatie tot Voorstraat, Bagijnhof en Statenplein. De winkeliers stralen inmiddels nieuw elan uit door samenwerking.

De vlag ging uit op de nationale feestdag in Dordrecht (19 juli) en momenteel zijn de parapluis die boven de straat hangen landelijk in het nieuws.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.