Eline van der Vorm wil in politieke voetsporen van vader Jens treden

24 september 2012

DORDRECHT – Eline van der Vorm, dochter van het overleden gemeenteraadslid  Jens van der Vorm – de Rijke, wil de landelijke of Dordtse politiek in.

Ze legt haar ambities  uit in een aflevering van het programma  In Gesprek Met van RTV Dordrecht, dat woensdagavond (26 september) vanaf 18 uur wordt uitgezonden.

Met Fokko van der Straaten als cameraman hoorde presentator Ad van der Herik dat zij niet zomaar stage loopt in het kader van haar rechtenstudie bij de partij van haar vader, Beter voor Dordt (BVD).

 

Haar vader Jens was rond  zijn twintigste jaar als voorzitter van de gemeentelijke Jeugdraad al politiek actief bezig. 

Eline van der Vorm zat in het dagelijks bestuur van de landelijke jongerenafdeling van de LPF toen zij nog vijftien moest worden.   Dat politiek in haar genen zit doorgegeven door vader Jens, die bijna twee jaar geleden in oktober 2010, overleed, maakt In Gesprek Met duidelijk. Eline van der Vorm diende eerder de openbare zaak door op haar eigen manier aandacht te vragen voor een stadsberaad over hoe met de historische binnenstad van Dordrecht moet worden omgesprongen. Dat debat was de laatste wens, die vader Jens vlak voor zijn overlijden liet optekenen.

Hij had er al voor gepleit tijdens een historisch debat op 25 februari 2010, kort voor de verkiezingen.   Zijn aangegeven is verwerkt in het gemeentelijke beleid mede door zijn partij BVD, die met drie wethouders in b.en w. zit.

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.