Ereburgerschap voor onderwijsman Max Hoefeijzers

25 september 2012
Ereburgerschap voor onderwijsman Max Hoefeijzers

DORDRECHT - Ereburgerschap voor onderwijsman Max Hoefeijzers
Visie op stad en streek, hart voor jongeren, oog voor ondernemers

Op dinsdagmiddag 25 september 2012 neemt de gemeenteraad een besluit over een voorstel om aan de heer M.J. Hoefeijzers, scheidend bestuursvoorzitter Da Vinci college, de gouden legpenning van de stad Dordrecht aan te bieden. Aan de gouden legpenning is het ereburgerschap van de stad Dordrecht verbonden.

In de afgelopen decennia heeft de heer Hoefeijzers een belangrijke rol vervuld op het gebied van onderwijs. De onderwijsvernieuwingen die hij altijd voor ogen heeft gehad, zijn niet alleen van landelijke betekenis geweest, maar waren ook zeer belangrijk voor de stad Dordrecht en voor de regio Drechtsteden.  
De vorming van het ROC en de realisatie van het Leerpark zijn daarbij vermeldenswaard. Zonder overdrijving kan gesteld worden dat zonder zijn visie, zijn gedrevenheid en zijn vasthoudendheid er geen Leerpark was gekomen.

Tevens heeft de heer Hoefeijzers er aan bijgedragen, dat onze stad, voor wat betreft de beroepsopleidingen, in Nederland een vooraanstaande plaats inneemt.

Gouden legpenning
De gouden legpenning heeft de volgende inscriptie:
Max  Hoefeijzers, onderwijsman, visie op stad en streek,
hart voor jongeren en oog voor ondernemers, 25-09-2012.

Indien de raad met het voorstel instemt, zal de gouden legpenning tijdens een bijzondere raadsvergadering uitgereikt worden.De raadsvergadering begint om 16.30 uur en vindt plaats in de Raadzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Dordrecht.  
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.