Bouwkundig aannemer Kunstmin bekend

25 september 2012
Bouwkundig aannemer Kunstmin bekend

DORDRECHT - Het bouwbedrijf Hillen & Roosen B.V. uit Amsterdam gaat de restauratie van Schouwburg Kunstmin uitvoeren. Aannemers voor de installaties zijn Technisch Bureau Massier B.V. te Den Haag (werktuigkundige installaties) en P.G. Kuijpers en Zonen B.V. te Helmond (elektrotechnische installaties). Binnenkort worden de bouwhekken geplaatst en start de inrichting van de bouwplaats.

De voornaamste reden voor restauratie is behoud van het gebouw door het herstel van de fundering. Onderzoeken laten zien dat de paalfundering op een aantal locaties droog staat en in slechte conditie verkeert. Ook zijn de huidige installaties van de schouwburg aan vervanging toe. Het vergt ervaring van de installatieaannemers om deze verantwoord in te brengen in het monumentale gebouw. Waar mogelijk zullen milieuvriendelijke oplossingen toegepast worden zoals aansluiting aan het warmtenet van HVC.

Om de theaterfaciliteit voor de komende 30 jaar te kunnen laten voldoen aan de daarvoor geldende eisen zijn diverse grote aanpassingen nodig. Zo wordt het toneelhuis van de grote zaal vergroot en verbeterd, met daarbij een grotere, nieuwe toneeltoren. In deze toren hangen hijsinstallaties voor theaterdoeken, licht en decors. Verder worden de grote zaal en de foyers gerestaureerd en de kleine zaal verbouwd. Onder de kleine zaal komt een nieuwe publieksruimte en een garderobe. De werkzaamheden starten in september met de verwachting het project in mei 2014 op te leveren. Daarna wordt het interieur opnieuw ingericht en zullen de theatertechnische installaties geplaatst en afgesteld worden. In september 2014 zal de schouwburg haar deuren weer openen voor het publiek.

Hillen & Roosen heeft een naam opgebouwd in deze specifieke bouw- en restauratiewerkzaamheden. Het bouwbedrijf voerde soortgelijke werkzaamheden eerder uit bij onder andere het Koninklijk theater Carré in Amsterdam, de Flint in Amersfoort, de Stadsgehoorzaal in Leiden, het Nationaal Toneel in Den Haag en het hoofdstedelijke DelaMar theater.
 
In het gehele restauratieproces is de afdeling Monumentenzorg van de gemeente nauw betrokken.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.