Gezonde voeding en duurzaamheid centraal tijdens Dordt Loopt In De Soep

25 september 2012

DORDRECHT - Organisatie promoot samen met Onderwijsmuseum, Wielborgh, Wellant en de COKD gezond en gezellig eten tijdens de week van de smaak (30 september tot 5 oktober).

Van 30 september tot 4 oktober organiseert ‘Dordt Loopt In De Soep’ met verschillende partners vijf evenementen in de stad. Het doel is om op een speelse manier gezonde voeding onder de aandacht te brengen. Bijna alle ingrediënten zijn duurzaam of biologisch geproduceerd. Met kinderen en jongeren, geworven via de COKD kinderopvang en het Wellant College, zal soep gekookt en, uiteraard, genuttig worden op diverse locaties.

De aftrap is tijdens de Smaakstraat, het smaakevenement van de restaurants op de Nieuwstraat, op zondag 30 september. Tijdens dit evenement worden er kopjes soep en flyers uitgedeeld om mensen op de hoogte te stellen van ‘Dordt Loopt In De Soep’ en te informeren over gezonde voeding.

Op 1 en 2 oktober zullen het Onderwijsmuseum en een groep kinderen van de COKD samen soep koken. Vanaf vijf uur ‘s middags zijn buren en geïnteresseerden welkom om een kopje soep te komen doen, een praatje te maken en rond te kijken. Speciaal voor dit evenement heeft het Onderwijsmuseum zijn grote zaal ingericht in de sfeer van de huishoudschool met een tentoonstelling over de geschiedenis van de huishoudschool.

Woensdag 3 oktober zal een groep kinderen van de COKD in Woon-Zorgcomplex Het Stadswiel gezonde soep koken. Na het bereiden van de verse soep, onder andere geleverd door Streekbox, zullen ze deze samen met de bewoners en bezoekers uit de wijk nuttigen. Hiermee hoopt de organisatie de band tussen jong en oud in Dordrecht te versterken.

‘Dordt Loopt In De Soep’ wordt donderdag 4 oktober afgesloten. Tussen vijf en acht uur ‘s avonds wordt er live soep gekookt en geserveerd door de kookklas van het Wellant College. Daarnaast zijn Bert van der Burgt en initiatiefnemer Remco Verkerk aanwezig om met het publiek het gesprek aan te gaan over gezonde en duurzame voeding.

Naast de vijf grote activiteiten zal er soep gekookt worden op diverse kinderdagverblijven en scholen. Dordt Loopt In De Soep’ wil inwoners van Dordrecht op een speelse manier bewust maen van gezonde, duurzame en lokale voeding. Daarnaast willen we de verbindende rol van eten, in het bijzonder soep, benadrukken. De keuze voor soep is gemaakt, omdat het makkelijk vers en lokaal te maken is.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.