Gemeenteraad geeft (nieuwe) publieke omroep Dordrecht weer perspectief

25 september 2012

DORDRECHT – De locale omroep heeft weer perspectief. "Met vertrouwen geloven we in een toekomst", zo reageerde media-wethouder Piet Sleeking op de groots mogelijke steun voor de doorstart van de omroep. RTV Dordrecht blijft wel met een bijna geheel nieuw bestuur de rechtspersoon maar dan in samenwerking met de nieuwe partners Idordt en Media 78.

Een discussiepunt was wel hoe met een oude lening uit 2005 - liefst 208.000 euro groot – moet worden omgesprongen.  De meerderheid van de raad vindt dat die schuld geen valse start mag veroorzaken

 Daarom wordt van het college van burgemeester e wethouders in het najaar van 2013 een voorstel aan de raad verwacht om een regeling te treffen voor de schuld. Daarvoor moet de omroep dan wel hebben laten zien, dat de plannen worden uitgevoerd. Het ondernemingsplan mocht in de raad ook een positief onthaal krijgen   De VVD sprak zelfs van een indrukwekkend onderneningsplan en diende een motie in, die door 23 raadsleden werd gesteund.

Beter voor Dordt (BVD) volgde als enige grote fractie een andere route en wilde in 2014 nog eens kijken naar de lening van 2005. De meerderheid van de de raad wilde meer zekerheid geven. De beoogde bestuursleden van de omroep kunnen dan woensdagavond aan de slag gaan in een vergadering met formateur en oudwethouder Nico Maas

Het formele woord is ook aan het Commissariaat voor de Mediawet dat de nieuwe organisatie een zendmachtiging geeft voor vijf jaar.  Dordrecht heeft daar nu het huiswerk voor gedaan.

Alleen de fractie WEK stemde tegen en besteedde geen positieve woorden aan de plannen door de rol van Idordt.

De positieve sfeer in het Stadhuis werd waargenomen door een afgebreide afvaardiging van RTV Dordrecht. De beroepskrachten en vrijwilligers proefden een andere sfeer rond de omroep dan pakweg vijf maanden geleden. De politiek geeft nu de ruimte voor een nieuwe, frisse doorstart zonder een belasting van het verleden.

.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.