Verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert ontwikkelt real-life scootersimulator

26 september 2012
Verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert ontwikkelt real-life scootersimulator

DORDRECHT - Op woensdag 3 oktober komt TeamAlert met het nieuwe project ‘Scooter Elite’ naar het ROC Da Vinci in Dordrecht. Tijdens deze actie kunnen scooterjongeren bewijzen of ze een ‘upgrade’ verdienen van normale scooterrijder naar verkeersveilige scooterrijder. TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, wil met deze actie scooterrijders bewust maken van de risico’s van asociaal gedrag in het verkeer. Daarnaast wil TeamAlert veilig gedrag stimuleren. Dit wordt gedaan door middel van gamification. TeamAlert heeft daarom een bijzondere scootersimulator ontwikkeld in samenwerking met Green Dino. Green Dino is producent van rijsimulators en serious games. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidieverlening van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bij de simulator wordt er gebruik gemaakt van een echte scooter die zorgt voor de besturing van de game. Hierdoor lijkt het alsof de jongere daadwerkelijk aan het rijden is. Het spel is gebaseerd op een pizzabezorger die op de scooter, de pizza zo goed mogelijk bezorgt door zich veilig te gedragen op de weg. Een rood stoplicht negeren of rijden op de verkeerde weghelft, zorgt voor minpunten waardoor de jongere niet in aanmerking komt voor een upgrade. Rijden de jongeren wel veilig en sociaal, dan verdienen ze een upgrade en behoren ze tot de Scooter Elite. Daarnaast is er een versie van het scooterspel op de Facebook-pagina en de website van TeamAlert te vinden.

Stichting TeamAlert
Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.