Grote kans op uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg / Dordrecht

27 september 2012

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht is blij met de signalen, dat er een serieuze en grote kans kans is op  uitbreiding van het winkelcentrum Sterrenburg op de plek van de bouwval Keuringsdienst van waren in Sterrenburg. 

De jarenlange patstelling tussen eigenaar en kandidaat-koper – over wat de bouwval nog waard is - lijkt doorbroken te zijn. 

De ontsiering van het kruispunt Galileilaan/Planetenlaan lijkt wellicht binnen enkele maanden verleden tijd te zijn  als de bouwval is gesloopt.

Van Heck uit Rotterdam wil aan de eigenaar van het winkelcentrum Sterrenburg (Corio uit Utrecht )verkopen, waarbij nog wel enkele voorwaarden moeten worden ingevuld.

De wethouders Jasper Mos en Piet Sleeking hebben , als betrokken portefeuillehouders bij de gemeente, vernomen dat er een beginselovereenkomst ligt tussen twee privatenpartijen.  ,,Ik ben erg blij, dat het nu zo ver is”, aldus wethouder Mos, die verantwoordelijkheid is voor de detailhandel. Zijn college Piet Sleeking gaat als eerst over de vergunningen, die moeten worden verleend.

De verkoper van de opstal  (Van Heck uit Rotterdam) en de koper (Corio) hebben na veel jaren zaken kunnen doen.

Corio, heeft als verhuurder van alle winkels in het winkelcentrum Sterrenburg inmiddels ook deze achterban in een vergadering geïnformeerd.   

De winkeliers willen nog niet de vlag uit te steken, maar zijn blij dat na acht jaar onduidelijkheid een doorbraak lijkt te zijn. In de overeenkomst heeft Corio wel laten opnemen, dat de koop definitief is als alle vergunningen van de zijde van de gemeente rond zijn.

Daarvoor zijn deze week de eerste afspraken gemaakt in het zogeheten bouwplan overleg van de gemeente dat valt onder de gemeentelijke dienst Stadsontwikkeling. Een winkelier vat de situatie zo samen: ,,Als vandaag alle vergunningen rond zijn, laat Corio morgen de bouwval slopen en kan de bouw beginnen.”

Ook vanuit de buurtbewoners is herhaalde malen geklaagd over de toestand rond de Keuringsdienst van waren en de aantasting van de Leefbaarheid. Voor het winkelcentrum kan het ook goed nieuws worden als de uitbreiding echt begint, want in oktober 2013 wordt het veertig jarig bestaan gevierd. De wijk Sterrenburg kan in 2016 volgen met festiviteiten rond vijftig jaar.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.