Modeshow in Albert Schweitzer Ziekenhuis

27 september 2012
Modeshow in Albert Schweitzer Ziekenhuis

DORDRECHT - Op woensdagavond 26 september 2012 organiseerde de mammacare-verpleegkundigen van het Albert Schweitzer ziekenhuis een informatiemarkt en modeshow voor vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks wordt er bij ruim 13.000 vrouwen en 100 mannen borstkanker vastgesteld.
 
Informatiemarkt
Op de informatiemarkt konden bezoekers voor vragen en informatie terecht bij diverse kraampjes van het ziekenhuis, andere (gezondheidszorg)organisaties en hulpverleners.
 
De modeshow
Tijdens de modeshow lieten ervaren mannequins speciale kleding, lingerie en badmode met en zonder prothese zien. De mannequins zijn zelf behandeld voor borstkanker. Zij hadden de moed om zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven voor een zaal vol publiek, en lieten zien dat je met speciale kleding en styling stralend en prachtig vrouwelijk voor de dag kunt komen. Het was een echt 'feelgood'-evenement. De modeshow werd verzorgd door prothese lingeriezaak Care - Speciaal uit Alblasserdam en de Organisatie Ontboezeming.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.