Dordt Centraal dreigt Idordt met kort geding rond gratis nieuws overnemen

28 september 2012
Dordt Centraal dreigt Idordt  met kort geding rond gratis nieuws overnemen

DORDRECHT  - Dordt Centraal dreigt Idordt met een kort geding als het discussieplatform zich niet aan duidelijke grenzen houdt.

Directeur Piet van Westen  bevestigt dat hij daarom door zijn advocaat een brief heeft laten sturen aan Marco van Schaardenburg, de eigenaar van Idordt.

Volgens Van Westen lift Idordt gratis met het redactionele werk van Dordt Centraal mee, waarvoor Van Westen drie mensen moet betalen. ,,Ik ben een commercieel bedrijf. Ik moet dit aan de kaak stellen, want het kan toch niet zo zijn dat Idordt met subsidie in de toekomst gratis nieuws kan overpakken.”

De directeur van Dordt Centraal zegt de discussie ook langs juridische weg te kunnen voeren om zo vast te stellen waar auteursrechtelijk de grenzen liggen. ,,Dit is geen grap. Ik ben klaar met Idordt”. Hij zet ook kanttekeningen bij het besluit van de gemeenteraad om met Idordt in zee te gaan. Deze internetactiviteit zal ondergebracht worden bij de rechtspersoon stichting RTV Dordrecht. Van Westen: ,,Ik vind deze beslissing van de raad fout, want er is geen breder onderzoek geweest en de gemeente is direct in zee gegaan met Idordt.”

Idordt geeft op de eigen site een eerste commentaar op de discussie op mogelijke juridische strijd met Dordt centraal. Ook is op www.idordt.nl uitgebreid de visie en discussie te volgen.

Idordt meldt in eigen Update: Zojuist in de brievenbus een brief van de advocaat van DordtCentraal gevonden. Als we niet onmiddelijk de rss-feed verwijderen gaan ze een kort geding aanspannen. Zal ik hem maar weer aanzetten?

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.