Directeur Dordt Centraal wil discussie over publieke steun aan nieuwsmedium RTV Dordrecht

28 september 2012

DORDRECHT -  In de stad Dordrecht moet een discussie worden gevoerd over publieke steun aan een nieuwsmedium, zoals RTV Dordrecht.

De directeur van de krant Dordt Centraal, Piet van Westen, stelt dit. Zijn oproep is terug te vinden vandaag op pagina 3 van zijn blad.

De krant bericht over de woorden van Piet van Westen nadat de Dordtse gemeenteraad  in meerderheid een schuld van RTV Dordrecht van 208.000 euro groot wil kwijtschelden. Volgens sommige partijen is het geen schuld aan de gemeente, maar schuld aan een niet meer bestand fonds, waaruit activiteiten van de lokale omroep kunnen worden betaald.

De publieke omroep, waarin RTV vanaf januari gaat samenwerken met een deel van de mensen van voormalig concurrent Media 78 en met website iDordt, moet zonder een molensteen om de nek een doorstart kunnen maken.

Piet van Westen, directeur van Dordt Centraal, bekijkt het allemaal met argusogen.

“Prima dat er een publieke omroep is, maar ik vind wel dat de discussie gevoerd moet worden over wat die omroep mag kosten”, zegt hij. Met name is hij benieuwd naar hoe de omroep online zijn nieuws gaat brengen. “Blijven ze van anderen gekopieerd nieuws brengen of gaan ze zelf online de actualiteit verslaan? Want ik blijf het krom vinden dat wij het nieuws via onze site en twee wekelijkse edities van Dordt Centraal ongesubsidieerd brengen en gesubsidieerde media daar vervolgens mee aan de haal gaan.” Van afgunst is echter geen sprake, besluit hij. “Ik wens ze alle succes, maar wil wel dat de discussie gevoerd wordt over publieke steun aan een nieuwsmedium”.

(het bericht in Dordt Centraal krijgt zo deze aandacht, aangezien Piet van Westen zijn opmerkingen ziet als bijdrage aan een discussie)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.