Nieuwe energiezuinige waterbus in gebruik genomen

29 september 2012
Nieuwe energiezuinige waterbus in gebruik genomen

DORDRECHT - Op vrijdag 28 september 2012 werd bij Villa Augustus de nieuwe Waterbus in gebruik genomen.

De doop werd verricht door mevrouw Ingrid de Bondt, Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland.

Waterbus vervoert jaarlijks ruim 1,5 miljoen reizigers. Een van de drukste verbindingen in het netwerk is die tussen Dordrecht Merwekade en Papendrecht Veerdam (lijn 22) met zo’n 500.000 passagiers per jaar.  De nieuwste Waterbus, genaamd MERWEDAM, is speciaal ontworpen voor deze route en mag tot de meest moderne en duurzame overzetveren van Nederland worden gerekend.

Verbeteren van het systeem
De komst van het nieuwe duurzame schip is onderdeel van het uitgebreide verbeteringsprogramma van de Waterbus, waar Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen sinds 2010 exploitant van zijn. Naast deze nieuwe Waterbus is de bestaande vloot inmiddels gemoderniseerd en is veel aandacht besteed aan de marketing en communicatie.

De komende jaren staan er een flink aantal ontwikkelingen op stapel, waaronder een mogelijke uitbreiding van het Waterbusnetwerk met nieuwe schepen tussen Krimpen aan den IJssel en Rotterdam, een studie naar de toepassing van LNG (vloeibaar gas) en de ontwikkeling van BB Green. Een 100% elektrisch snel varend veerschip dat gebruik maakt van een innovatieve luchtkussentechniek. Bovendien wordt concreet gewerkt aan een nieuwe Waterbus halte bij de Ark van Noach te Dordrecht en komt er een heus Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.