Bewoner-lid Doornenburg daagt alle 149 andere bewoners-leden voor kantonrechter

29 september 2012

DORDRECHT –  Een bewoner van de Doornenburg in Sterrenburg heeft alle andere 149 bewoners voor de kantonrechter in Dordrecht gedaagd. Aanstaande donderdag (4 oktober) begint de hoorzitting.

Het unieke conflict speelt binnen de vereniging van eigenaren (VVE) voor de Doornenburg, waarvan alle betrokkenen verplicht lid zijn. Het ene lid heeft in elk geval dertien verzoeken ingediend bij de kantonrechter om besluiten van de ledenvergadering nietig te verklaren. 

De kantonrechter heeft daarom alle 149 andere leden gevraagd om naar de hoorzitting te komen. Een aantal leden werkt aan een gezamenlijk verweerschrift en heeft het plan om drie woordvoerders aan te wijzen.  Het bezwaarde lid vindt ook dat de algemene ledenvergaderingen niet juist verlopen. Hij zegt onredelijk en onbillig te worden behandeld. De andere leden verwijten juist hem die houding. Ook buiten de ledenvergadering zou er geen gesprek over een vergelijk meer mogelijk zijn. De stemmingen, die het ene lid telkens ook vraagt in de vergaderingen, roepen bij andere leden spanningen op. Door de bijzondere constructie van de VVE heeft niet elk lid het zelfde gewicht. De andere  bewoners zullen met een tegeneis komen bij de kantonrechter. De rechtbank zou juist het ene lid een aanwijzing moeten geven om zich binnen de vereniging redelijk en billijk te gedragen.

 


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.