Idordt.nl zet kritische kanttekeningen bij status evenementenstad Dordrecht

02 oktober 2012
Idordt.nl zet kritische kanttekeningen bij status evenementenstad Dordrecht

DORDRECHT -   Op Idordt.nl zet schrijver Scharco kritische kanttekeningen bij de status van Dordrecht als evenementenstad. Hij wil een discussie op zijn platform losmaken aan de vooravond (2 oktober) van het zesde Grote Stadsdebat. Hij vindt dat in feite de status van Nederlands evenementenstad van het jaar weinig voorstelt.

Thijs Blom en Kees Thies zijn morgenavond vanaf 18.45 uur in het Dordrechts Museum de presentatoren van dienst. Verschillende media hebben aangekondigd om het debat op een eigen manier waar te nemen of te registreren. RTV Dordrecht zal morgenavond voor proef een registratie doen van het debat en die donderdagavond na het nieuws uitzenden. Zo werd vanavond aangekondigd in de rubriek Kort Nieuws op RTV Dordrecht.

In de toekomst wil RTV Dordrecht de registratie live kunnen uitzenden.

Meer discussie op Idordt.nl Hierbij de voorzet onder verantwoordelijkheid van Scharco.

(bron Idordt.nl) "Leuk hoor, evenementenstad van het jaar, maar hebben we er ook wat aan? Behalve de bordjes bij de ingangen van de stad zien we weinig van deze ‘prestigieuze’ titel. Geen extra evenementen, niet meer subsidie en ook niet meer bezoekers.

Stichting Nationale Evenementen Prijzen (NEP) reikt al 12 jaar de Nationale Evenementen Prijzen (NEP) uit. De NEP stichting kiest een evenement, een evenementenstad, een innovatief evenement en iedereen kan zichzelf inschrijven. 19 gemeentes hebben zichzelf de afgelopen jaren genomineerd voor evenementenstad van het jaar, acht gemeentes hebben zichzelf meer dan zeven keer genomineerd. Koploper Rotterdam heeft zichzelf 12 keer genomineerd (en drie keer gewonnen), gevolgd door Dordrecht met elf nominaties (zij deden alleen de eerste keer niet mee).

Alle keren is de prijs gegaan naar de trouwe deelnemers die zichzelf meer dan zeven keer hebben genomineerd. Enige uitzondering is Almere die de eerste evenementenstad was. Grote kans dat de volgende evenementenstad Deventer of Eindhoven is. Beide hebben zich al 7 keer genomineerd maar nog nooit gewonnen. Dordrecht was in 2003 ook evenementenstad van het jaar en was in 2012 gewoonweg weer aan de beurt.

Leuk hoor, evenementenstad van het jaar, maar eigenlijk stelt het niks voor. Je moet je gewoon iedere keer inschrijven en na een paar jaar is jouw stad vanzelf aan de beurt. Schroef de bordjes maar weer van de lantarenpalen af".

De volledige ranglijst:

Deelnemer aantal keer meegedaan aantal keer gewonnen
Rotterdam 12 3
Dordrecht 11 2
Den Haag 9 2
Amsterdam 8 1
Utrecht 8 2
Arnhem 7 1
Deventer 7  
Eindhoven 7  
Almere 5 1
groningen 5  
Assen 3  
Leiden 3  
Alkmaar 1  
Amersfoort 1  
Den Bosch 1  
Gouda 1  
Maastricht 1  
Nijmegen 1  
Tilburg 1

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.