Copernicusweg bij schooltuinen afgesloten tussen 2 en 5 oktober

02 oktober 2012
Copernicusweg bij schooltuinen afgesloten tussen 2 en 5 oktober

DORDRECHT - Een deel van de Copernicusweg wordt vanaf dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 oktober afgesloten. Het gaat om het deel Copernicusweg ter hoogte van de schooltuinen tot aan de nieuwe rotonde op het kruispunt van de Copernicusweg met de Leeuwstraat en de Zuidendijk.

Het autoverkeer vanaf de N3, richting de nieuwe rotonde vice versa wordt omgeleid. De wegafsluiting geldt niet voor voetgangers en fietsers. Om de veiligheid te garanderen worden verkeersregelaars ingezet. Direct omwonenden hebben een brief ontvangen over de bereikbaarheid van hun woningen.

Werkzaamheden
De weg wordt afgesloten om het aanliggende fietspad definitief te asfalteren en om de rijbaan voor auto’s te repareren. Het asfalteren van het fietspad kon niet eerder gebeuren omdat er nog werkzaamheden aan kabels en leidingen onder het fietspad plaatsvonden. Het asfalt van de rijweg wordt vervangen omdat de gemeente de kwaliteit onvoldoende vond. Er bleef water staan op de weg.

Projecten
In juli dit jaar is onderlangs de Zuidendijk tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk de verlengde Copernicusweg aangelegd. Daarna is op de kruising van de Leeuwstraat met Copernicusweg-Zuidendijk een rotonde aangelegd en is de Leeuwstraat opnieuw geasfalteerd. Aansluitend is ook de Jagerweg geasfalteerd (vorig jaar is daar het riool vervangen).

Met deze projecten wil de gemeente de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de directe omgeving vergroten. De Zuidendijk tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk is nu fietsroute. Het doorgaand autoverkeer wordt via de doorgetrokken Copernicusweg geleid. De doorgetrokken Copernicusweg is onderdeel van het 30km zone gebied.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.