Knuffelcoach cursus op dierendag

05 oktober 2012
Knuffelcoach cursus op dierendag

DORDRECHT - In de stadsboerderij Weizigt, aan het van Baerleplantsoen 30 was er een cursus die opleidde tot knuffelcoach. Donderdag avond 4 oktober, dierendag,  kwam een groep van ongeveer 20 personen bijeen om deze cursus te volgen. Onder leiding van de dierenverzorgers/ experts: Tonny Piket en Alex Teuteberg. De afgestudeerde knuffel coachen gaan werken, of zijn al werkzaam als vrijwilligers, op de duurzaamste stadsboerderij van Nederland.

Vrijwilligers
De boerderij heeft 65 vrijwilligers en 10 junior vrijwilligers. Zij helpen regelmatig met verschillende werkzaamheden. Een deel van deze vrijwilligers genoot deze cursus om van alles erbij te leren maar ook waren er nieuwe vrijwilligers. De cursus begon met theorielessen. Hoe je op de juiste manier met dieren moet omgaan. Hoe je de lichaamstaal van dieren kan lezen. Én hoe ze deze informatie weer kunnen overdragen aan de bezoekers van de kinderboerderij. Daarna was het tijd voor de praktijklessen. Alle dieren werden apart behandeld. Ze hebben allemaal hun eigen wensen en omgangsvormen. En er kon natuurlijk flink geknuffeld worden. Vanwege het grote succes komt er binnenkort weer een cursus tot knuffelcoach.

Tekst en foto: Dawn Eve van Norden

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.